Over mijzelf

Als jij je door mij laat begeleiden, is het belangrijk dat het klikt tussen jou en mij. Daarom vertel ik je graag iets over mijzelf.

Als persoon ben ik rustig, empathisch, open en betrokken. Naar anderen toe ben ik onbevooroordeeld. Respect en gelijkheid zijn voor mij belangrijke waarden, zowel in mijn werk als privé.

Talenten

Als jongste uit een druk gezin leerde ik al vroeg om zo min mogelijk op te vallen. Zo ontwikkelde ik mijn talent voor luisteren, analyseren en anderen aanvoelen. Op latere leeftijd heb ik gelukkig ook geleerd om mezelf te laten zien én te laten zien waar ik voor sta.

De ‘mens-kant’

In 1990 rondde ik mijn studie Psychologie af en ging ik aan de slag als marktonderzoeker. Ik kon er veel van mijn analytisch vermogen in kwijt, maar miste de ‘mens-kant’. Uiteindelijk besloot ik een opleiding tot loopbaanadviseur te volgen. Sinds 2002 ben ik werkzaam als loopbaanbegeleider en sinds 2011 doe ik dit als zelfstandige via diAnimo loopbaanbegeleiding.

Ontwikkeling

Op persoonlijk vlak ben ik me steeds blijven ontwikkelen, en daarbij ben ik mezelf meerdere keren tegengekomen. Dit alles heeft me gevormd tot wie ik nu ben. Ik sta bewust in het leven en doe de dingen waar ik écht blij van word: mensen begeleiden. Mijn persoonlijke ervaringen komen daarbij dagelijks van pas.

Wandelcoaching

De laatste jaren ligt het accent in mijn werk steeds meer op wandelcoachen. Ik ben graag buiten in de natuur. Bovendien hou ik erg van metaforen; ik zie ze overal om me heen. Tijdens mijn coachwandelingen gebruik ik deze metaforen om aan anderen iets mee te geven. De diepgang en impact die dat heeft, verrast me elke keer opnieuw. Ik zie mensen tot bloei komen en hun eigen verantwoordelijkheid oppakken. Daar word ik echt heel blij van!

Mijn doel is bereikt als de mensen die ik begeleid mij niet meer nodig hebben, of hooguit eens in de zoveel tijd voor een ‘opfris-sessie’.

“Ik zie coaching vooral als een ontdekkingsreis naar je eigen bron, passie, inspiratie en kwaliteiten. Je wordt je bewust van wat je werkelijk belangrijk vindt. Je leert anders te denken, handelen en communiceren. Samen onderzoeken we wat jij nodig hebt om jouw doelen te bereiken en ook wat jou daarin tot nu toe hinderde.”

– Annemarie –

Wil je persoonlijk kennismaken? Neem gerust contact met me op!